Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

CHP Milletvekili Akova: Burhaniye'nin mallarını nasıl devredersiniz?”

CHP Milletvekili Akova:  Burhaniye

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, Burhaniye'ye ait malların büyükşehire devredilmesine büyük tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Akova, Burhaniye’ye ait malların büyükşehire devredilmesine büyük tepki gösterdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Burhaniye halkına ait taşınmazların Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini TBMM gündemine taşındı.
CHP milletvekili Akova, Başbakan Davutoğlu’nun cevaplaması istemi ile verdiği soru önergesinde şu konulara değindi: “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında alınan karar ile Burhaniye’nin Taylıeli Mahallesi’nde ki 5750 M2 arazi ile yaz aylarında Burhaniye halkının nefes aldığı 10 dönümlük Ayaklı Kır Bahçesinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiği öğrenilmiştir. Daha önceden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Edip Uğur ile görüşen Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Ayvalık kavşağından Denetko’ya kadar olan yol ile Meslek Yüksek Okulu’ndan Akçay’a kadar olan yolun yapımı karşılığında, Belediyeye ait iki taşınmazın verilmesinin sözünü verdiği haberlerde yer almıştır. Taylıeli Mahallesi’nde Anfi yapılacak alan belediye mülkiyeti 5750 M2, geriye kalan kısım hazine mülkiyetinde deniz manzaralı alan ve Ayaklı mesire alanı (Doğal sit alanı, içerisinde suyolu mevcut, yaklaşık 10 dönüm) bir söz üzerine verilmiştir.”
Akova, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Büyükşehir Belediye Başkanına söz verildi diye Burhaniyelilere ait Mesire yeri nasıl Büyükşehire devredilmiştir? Taylıeli’ndeki 5700 M2 arazi ile Ayaklı Mesire alanı kaç yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir? Taylıeli’ndeki 5700 M2 arazi ile Ayaklı Mesire alanı hangi şartlar altında Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir? Taylıeli’ndeki 5700 M2 arazi ile Ayaklı Mesire alanına ne yapılması planlanmaktadır? Belediye Başkanı söz verdi diye Burhaniye halkı neden kayba uğratılmaktadır? Ayvalık kavşağından Denetko’ya kadar olan yol ile Meslek Yüksek Okulu’ndan Akçay’a kadar olan yolun yapımı zaten Büyükşehir Belediye’sinin sorumluluğunda değil midir? Bu yolun yapımı için karşılığında İlçe Belediyesinin Büyükşehir Belediye sine taşınmazlar devretmesi zorunlu mudur? Her iki taşınmazın devri için Burhaniye Belediye Meclisi’nin bir kararı var mıdır? Burhaniye Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi arasında yazılı bir protokol bulunmakta mıdır? Burhaniye Belediye Başkanı’nın Burhaniye halkının menfaatleri doğrultusunda hareket etmesi gerekli değil midir? Burhaniye Belediye’sinin asfalt şantiyesi mevcut olup, bu yolların Burhaniye Belediyesi tarafından yapılması mümkün iken, çok önemli iki taşınmaz yol yapımı karşılığı neden devredilmiştir?”



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli